Blagoje Spaskovski, Dragan Žikić i Dragan Marković:
Tri pitanja

Redakcija Pelivan Daily Mirror-a je u pokušaju da zaključi šta se sprema na političkoj sceni Bora u narednom periodu postavila par pitanja nekim odbornicima SO Bor. Danas objavljujemo odgovore trojice sagovornika, a narednih dana ćemo objaviti i ostale. Mada ovde baš i nije jasno ko su odbornici, a još manje ko je odbornik koje stranke.

Kako ocenjujete trenutnu političku situaciju u Boru?
Dragan Žikić (SPS): Neko ovde misli da može da donosi odluke a da nikoga ne pita. Neko bi da izgradi sve po Boru i da reši sve probleme a da pri tome niko drugi ne dobije nikakvo priznanje. Neko ovde bi želeo da me smeni.
Ja sam na vlasti duže nego što neki odbornici imaju godina. Po broju venaca koje sam položio na spomenik Peri Radovanoviću, po broju Susreta sela na kojima sam prisustvovao nema mi ravnog u istoriji ovog grada, ali Neko to ne ume da ceni. Neće me oterati s vlasti dok ne uđem u Ginisovu knjigu rekorda bar po jednom kriterijumu. Dakle, politička situacija u Boru je takva da se još držim.
Dragan Marković (DSS): Budući da nama niko ništa ne nudi, moramo na izbore. DSS je trenutno preokupiran borbom protiv ulaska u NATO pakt, protiv ulaska u EU i borbom za očuvanje Kosova, ali našli bi vremena da osvojimo i vlast u Boru. Obavestili smo našeg predsednika o situaciji i očekujemo do naredne zime njegovu reakciju i strategiju kampanje za izbore 2010-e, pa ćemo je samo malo modifikovati i primeniti na prve naredne. Jednom rečju, politička situacija je takva da smo se smrzli juče ispred Maxija dok smo delili letke.
Blagoje Spaskovski (URS) Politička situacija je takva kakva je, ali ja imam viziju neke druge, bolje situacije. Čim se slože sve kockice smanjićemo broj odbornika na desetak i ukinuti Opštinsko veće. Mnogo brate dave, a ništa ne rade. Ovako će svi moći da stanu u moju kancelariju, ionako mi vise ispred vrata po čitav dan.

Da li imate dovoljnu podršku u svojoj stranci za ostvarenje planova?
Dragan Žikić (SPS): Moji ljudi su spremni da organizovano skoče sa terase Doma kulture na najmanji nagoveštaj moje smene. Neki će skakati prema spolja, a neki prema unutra, ali svi će skočiti.
Dragan Marković (DSS): Pa videli ste nas dok smo delili letke juče. Sva trojica dišemo ko jedan. VDSS je takođe uz nas, a kad su Vlasi izdali? Dobro, ono sa Mirkovićem se ne računa, viši interesi su bili u pitanju.
Blagoje Spaskovski (URS): Da, baš juče sam im to javio.

Šta mislite o svojim sagovornicima, da li biste im nešto poručili?
Dragan Žikić (SPS): Mali Marković da promeni naglasak, u Užicu se sasvim drugačije govori. A ovaj drugi… jel ovo ide javno, moći će da pročita? Hmmm… ništa, nema veze.
Dragan Marković (DSS): Kosovo je Srbija, NATO je agresor.
Blagoje Spaskovski (URS): Daj mi taj mikrofon… Ne može nam niko ništa…

About the author

E - stav

View all posts

1 Comment

  • Dok je nama Blagoja, dobro je. Nadam se da mu stvarno niko ne može ništa. Neka zlobnici i zavidljivci samo napadaju, ali taj čovek je preporodio Bor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *